Меню

Дитино, ти цілий світ!

 Дата: 
02.06.2022

Міжнародний день захисту дітей у житті кожного і, особливо, у тих, хто безпосередньо навчає і виховує, займає особливе сакральне місце. У цей день ми, дорослі, намагаємось створити хоча б якусь казку, магічну ситуацію чи, просто, приділити їм, володарям нашого життя, особливу увагу, щоб переконати – ДИТИНО, ТИ ЦІЛИЙ СВІТ!

Кожного року у нашому Центрі цей день був розписаний по хвилинах, буяв різноманіттям заходів та переповнював святковим настроєм. Цього року все трішки по іншому, але не менш «дитиноцентрично».

Ранок розпочався з «Веселкового квесту» для дітей родин внутрішньо переміщених осіб, які відвідують ОЦЕВУМ у рамках соціально-мистецького проєкту «ART-ГАЛАКТИКА». Відразу по його завершенні був організований спільний похід до Полтавського академічного обласного театру ляльок.

По обіді у вестибюлі відкрилася виставка робіт учасників обласного конкурсу мініатюр серед педагогів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Обереги – сакральні символи через плин віків», яка відразу викликала неабиякий інтерес і не лише у дітей. До речі, виставка діятиме до середини червня, тому ЛАСКАВО ПРОСИМО!

с;

Родзинкою дня став танцювальний флешмоб «Ми ростем, ми – надія народу!» Народного художнього колективу Школи сучасної хореографії «ТОТУС», який вперше у 2022 році, нехай, навіть і на 10 хвилин, зібрав повну ОЦЕВУМівську площу справжніх патріотів нашої Держави, щоб висловити їй та Збройним Силам наші слова підтримки у ці важкі для кожного дні.

 

 

Так, сьогодні вже 99-й день війни…

Кожен з нас на своєму фронті, як може, наближає день нашої Перемоги. Протягом квітня-травня 2022-го у стінах Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді, волею долі, зібралася творча команда ентузіастів з Полтави, Києва і Харкова, які вирішили створити справжню радіовиставу за захоплюючим і повчальним твором відомого українського казкаря Всеволода Нестайка «Олексій, Веселесик та Жарт-Птиця».

Презентувати першу частину аудіоказки для слухача нам допомагали актори Полтавського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя, Полтавського академічного обласного театру ляльок, Народного театру «На Павленках», а також наші вихованці з НХК «Циркова студія «ЄДНІСТЬ», ЗХК «Театр мод «СИЛУЕТ», ЗХК гуртка «ЮНИЙ ЖУРНАЛІСТ».

 

Гуртківці ж декоративно-прикладного і образотворчого напрямів, театру мод, художники-оформлювачі та друзі нашого Центру своїми руками виготовили і передали на благодійну ярмарку свої чудові поробки. Тож, кожен відвідувач заходу за символічну плату міг придбати частинку дитячої творчості і, тим самим, внести вклад у розвиток проєкту «ART-ГАЛАКТИКА».

 

А ще, під час презентації відбувся аукціон, де була продана та сама книга Всеволода Нестайка, що лягла в основу аудіоказки.

 

Дякуємо всім благодійникам та гостям заходу!

Аудіоказка доступна для прослуховування за посиланням, чи qr-кодом.

 

Сподіваємось на схвальний відгук, підписку на канал та його поширення.

Приємного прослуховування!