Меню

«Літератори» та «театрали» закладів освіти області провели засідання ОМО

 Дата: 
26.04.2023

25 квітня відбулися відразу два засідання обласних методичних об’єднань педагогівкерівників літературних студій (координатор – методист Яна ЛЕБІДЬ) і керівників театральних колективів (координатор – завідувач відділу організаційно-масової роботи Юлія ЗІРКА).

«Літератори» зібралися верше за три роки в очному форматі та ділилися власним досвідом, зокрема,

►про стилістичні функції анормативів у художньому мовленні розповіла кандидатка філологічних наук, старший викладач кафедри української мови Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка Наталія ЛУКАШ;

►керівник літературного гуртка «Живе слово» Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості Маргарита БОГУН презентувала власні напрацювання з гуртківцями у період дії карантину та військового стану;

►разом з головою ОМО керівників літературних студій, керівником літературної студії «Крила», учителем української мови та літератури Василівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чутівської селищної ради Раїсою АРТЕМЕНКО читали і складали вірші під час командної гри «Поетичний батл»;

►підсумки роботи ОМО за 2022-2023 навчальний рік та плани діяльності на наступний обговорили разом з його координатором методистом Яною ЛЕБІДЬ.

 

Відразу по завершенні засідання у сусідній аудиторії, але дистанційно, розпочали свою роботу «театрали». Головною темою для обговорення став щорічний конкурс театральних колективів «Браво», який був проведений наприкінці березня.

Члени журі конкурсу обговорили ключові аспекти в роботі режисера над виставою та роботу над образами (Віталій МІЗЯК, кандидат мистецтвознавства, старший викладач Харківської державної академії культури та Національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського, актор Харківського театру для дітей та юнацтва, член Національної спілки театральних діячів України), праналізували конкурсні роботи та дали цінні поради педагогам щодо покращення художньої якості вистав (Лада ЛАБЗОВА, керівник зразкового художнього колективу гуртка «Дитячо-юнацька театральна студія „Ну і дітки”» ОЦЕВУМу, член Національної спілки театральних діячів України)

Керівники колективів, у свою чергу, поділилися враженнями від конкурсу, обговорили складнощі, які виникали в процесі роботи над виставами.

Наприкінці засідання відбулися перевибори голови ОМО, де одноголосно обрали Ладу ЛАБЗОВУ!

 

Дякуємо всім, хто долучився до заходів! Маємо надію, що наші подальші зустрічі стануть більш регулярними і, виключно, у офлайн форматі.