Меню

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

 Дата: 
26.11.2022

Українці - багатостраждальна нація, яку вороги, і це здебільшого «сусіди і брати», намагалися знищити протягом століть...

Голодомор - страшна віха нашої історії, рани від якого не загояться ніколи.

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років, внаслідок яких вона втратила мільйони людських життів. У 2006-му Законом України Голодомор 1932–1933 років визнаний геноцидом Українського народу.

Сьогодні пам'ятні заходи проходять в умовах повномасштабної війни росії проти України, яка знову супроводжується геноцидними практиками проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Наше сьогодення вчить: щоб слугувати запобіжником проти повторення трагедій і злочинів минулого, наша пам’ять має бути живою і чесною, а в ставленні до тих, хто вчиняє злочини проти людства, не повинно бути подвійних підходів. Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

 

Пропонуємо переглянути творчий проєкт педагогів Полтавського ОЦЕВУМу та Громадської організації перекладачів жестової мови «МІСТ» м.Полтави, втілений до роковин Голодомору у 2021 році.