Меню

Чергове засідання ОМО педагогів хореографічного жанру зібрало понад 50 учасників

 Дата: 
20.11.2020

19 листопада відбулося онлайн засідання обласного методичного об’єднання педагогів хореографічного жанру (координатор – методист Людмила Олексієнко), до якого долучилося більше 50 учасників.

Засідання розпочалося зі звіту голови ОМО, керівника народного художнього колективу гуртка «Школа сучасної хореографії «ТОТУС» ОЦЕВУМу Швачко Олени Олегівни, яку, шляхом голосування, більшістю голосів переобрали головою на новий 2-річний термін.

Основні принципи роботи над стилізацією народного танцю педагогам висвітлила викладач кафедри музичного мистецтва та хореографії Навчально-наукового інституту культури і мистецтв ДЗ «Луганський національний університет імені Т.Г.Шевченка» Сокіл Людмила Михайлівна. Пані Людмила порекомендувала до перегляду наступні матеріали, розміщені на відеохостингу YouTube:

https://youtu.be/qA3ZSDyVxhs   https://youtu.be/QqMlsO3ffy4
 

Цікавий комплекс вправ, який є частиною нетрадиційної навчально-тренажної роботи хореографа, спрямованої на забезпечення комплексного підходу до розвитку та посилення рівня виконавської майстерності продемонструвала керівник зразкового художнього колективу хореографічного гуртка «ЗОРЕПАД» Полтавського навчально-виховного комплексу №16 Замчій Олена Петрівна. Також, пані Олена презентувала роботу свого колективу та відео з фрагментами виступів його вихованців.

Досвідом організації освітнього процесу в хореографічному гуртку з використанням дистанційних технологій та роботою з платформою ZOOM поділилася керівник гуртка народного художнього колективу «Ансамбль фольклорно-стилізованого танцю «ПЛАЙ» ОЦЕВУМу Левакіна Вероніка Олександрівна.

І на останок, керівник гуртка «Ансамбль спортивного бального танцю «НАТХНЕННЯ» ОЦЕВУМу Бацанова Людмила Василівна розкрила питання «Робота і сила стоп як запорука красивого та успішного танцю» та запропонувала комплекс вправ на розвиток чуттєвості та рухливості стоп.