Меню

На засіданні ОМО педагоги оригінального жанру обрали нового голову

 Дата: 
30.01.2020

30 січня в Полтавському обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді відбулось засідання обласного методичного об’єднання педагогів оригінального жанру (цирк, черлідинг, театр мод), у якому взяли участь 15 педагогів (координатор ОМО – методист Ірина Синягівська).

Розпочали засідання черговими виборами голови методичного об’єднання, результат яких був одноголосним: протягом наступних двох років «головувати» в ОМО буде керівник народного художнього колективу гуртка «Циркова студія «ЄДНІСТЬ» ОЦЕВУМу Руслан Галкін.

Згідно порядку денного засідання, керівник народного художнього колективу гуртка «Циркова студія «ЄДНІСТЬ» Юлія Галкіна не лише розкрила питання з підготовки номерів та показових виступів у жанрах антипод, еквілібр на катушках та еквілібр на моноциклах, а й розповіла про підвищення професійної майстерності педагогів циркової студії «Єдність» на VII Всеукраїнському Форумі діячів аматорського циркового мистецтва (м.Київ).

Руслан Галкін поділився досвідом участі народного художнього колективу гуртка «Циркова студія «ЄДНІСТЬ» у талант-шоу «Круче всех» на телеканалі «Інтер», демонструючи відео з шоу.

Учасники засідання мали змогу обмінятися власним досвідом роботи. Зокрема, цікавим був виступ керівника циркового гуртка «МРІЯ» Центру естетичного виховання міста Миргорода Валерія Літічевського, який поділився власними методами залучення дітей у циркові колективи та збереження контингенту вихованців. Лідія Лахно, керівниця зразкової циркової студії «СЮРПРИЗ» Сенчанського Будинку дитячої та юнацької творчості, розкрила питання поступовості навчання у своєму колективі, розповіла про свої «фішки» по залученню дітей до циркового мистецтва.

 
 

Після цікавого та корисного спілкування учасники засідання мали змогу ознайомитися з реквізитом і обладнанням, що використовують керівники циркової студії ОЦЕВУМу під час занять і виступів.

 

Завершальним етапом зустрічі став виступ керівника зразкового художнього колективу гуртка «Театр мод «СИЛУЕТ» Полтавського ОЦЕВУМу Тетяни Теремецької, яка продемонструвала учасникам свою «майстерню» - творчий кабінет, познайомила з процесом створення колекцій, а також підбором, використанням та застосуванням сучасних матеріалів при оздобленні одягу.