Меню

Театральна студія «Ну і дітки» - володар Гран-Прі престижного Всеукраїнського фестивалю

 Дата: 
17.05.2021

14-16 травня у м.Краматорськ Донецької області проходив ХІІІ Всеукраїнський фестиваль «Театральна легенда імені М.Д.Силаєва», на який було запрошено театральні колективи з Краматорська, Кропивницького, Кривого Рогу, Новомосковська, Харкова і Полтави.

Наша театральна студія «Ну і дітки» з нетерпінням чекала цієї події, чекала спілкування з друзями, а головне - можливості зустрітися з глядачами, адже через карантинні обмеження, ми вже більше року не мали цього життєво необхідного для кожного театру взаємозв’язку. Більше року через періодичні дистанційні умови ми болісно і проблемно виношували нашу виставу. І ось нарешті народження «Тринадцятої зірки» відбулося на сцені ХІІІ Всеукраїнського фестивалю в Краматорську (відчули магію чисел?). Приємною несподіванкою було дізнатися, що головою журі стала краматорчанка, колишня учасниця народного театру «Бам-Бук», актриса театру і кіно, відома всім за серіалами «Останній москаль», «Слуга народу», «Будиночок на щастя», співачка, актриса Московського театру мюзиклу – Галина Безрук.

Прем’єра нашої вистави відбулася. Відбулася на стільки успішно, що отримала 3 нагороди за акторську роботу (Анна Малашенко, Стефанія Найдьон, Олександр Пономарьов), спеціальний приз журі «За акторську роботу» (Володимир Суліз), спеціальний приз Асоціації молоді НКМЗ, перемогу у номінаціях «Король епізоду» (Тарас Очкас), «Краща чоловіча роль другого плану» (Даниіл Найдьон), «Краща сценографія» (Ірина Громова) і врешті решт – головну нагороду фестивалю «Гран-Прі».

Ми неймовірно щасливі, що вчетверте мали змогу завітати до цього чарівного міста, у яке закохалися з першого погляду, знову відчути щирий, жвавий інтерес до театрального мистецтва мешканців, лагідну турботу і казкову щедрість організаторів! До речі, це єдиний в Україні фестиваль, у якому немає жодних організаційних внесків і всі витрати, включаючи харчування та проживання, забезпечує приймаюча сторона.

Шалені емоції драйву, позитиву і натхнення отримали від неформального спілкування з учасниками, від вистав Молодіжного театру «Муравейник» (м.Новомосковськ) та Народного театру «Бам-Бук» (м.Краматорськ)!

Вітаємо «Бам-Бук» і його засновника Метлу Миколу Івановича з 25-річчям театру! Дякуємо долі, що звела нас!!! Ви неймовірні! Талановиті, щирі!

А нашу виставу «Тринадцята зірка» мріємо показати і в Полтаві.

Лада ЛАБЗОВА,
керівник зразкового художнього колективу
Дитячо-юнацької театральної студії «НУ І ДІТКИ» ОЦЕВУМу,
член Національної спілки театральних діячів України