Меню

Про це має знати кожен

 Дата: 
15.02.2019

Тема попередження проявів булінгу у стінах ОЦЕВУМу обговорювалася цього тижня на всіх рівнях.

Так, 12 та 14 лютого для вихованців зразкових художніх колективів гуртків «Театр мод СИЛУЕТ», «ЮНИЙ ЖУРНАЛІСТ», «ДІАЛОГ» та «Дитячо-юнацька театральна студія НУ І ДІТКИ» провідні спеціалісти Головного управління юстиції у Полтавській області Юлія Бабирь, Дарина Грінченко та головний спеціаліст Оксана Воронько провели бесіди на тему: «Зупинимо булінг разом».

#СтопБулінг #ЗупинимоБулінгРазом #НіЦькуванню

Метою зустрічей було не тільки допомогти вихованцям Центру зрозуміти поняття слова булінг, а й розповісти хто найчастіше може стати жертвою шкільного булінгу.

Гості продемонстрували відеоролики про стратегії подолання булінгу, актуальними були цитати про вплив булінгу на особистість з участю улюблених акторів підлітків відомого серіалу «Школа».

Діти активно задавали питання, що турбують сучасних тінейджерів, а гості закликали не чекати, не мовчати, а звертатися за допомогою до правоохоронних органів.

Наші вихованці чітко запам'ятали, що не треба соромитися зізнатися іншим у виникненні ситуації булінгу, а найкраще сказати про це дорослим, яким довіряєш. Головне - пам’ятати, що коли кривдника не зупинити, можуть постраждати інші діти.

Наприкінці кожної зустрічі працівники управління юстиції назвали джерела допомоги жертвам булінгу, повідомили номер Національної дитячої гарячої лінії, куди кожна дитина може звернутись у разі небезпеки, а також презентували інформаційні буклети з відповідної проблематики.